Staalwerk 2023

15 april 2023

Staalwerk 2023

Op 6 januari 2023 werd de Quadra wederom naar scheepswerf SRF gesleept voor een nieuwe serie werkzaamheden. Dit keer stonden het roer, de schroefas, schroef, boegschroefkoker, beunkoelers voor de motor en generatoren, uitlaten en andere openingen/afsluiters in het onderwaterschip op de planning. Oftewel heel veel essentiële zaken die niet of nauwelijks nog in het zicht zijn zodra het schip weer in het water ligt.

De schroefas is verlaagd om te voorkomen dat de schroefas boven het water uitkomt in de dalen tussen de golven.
Het nieuwe roer is nog niet compleet; het is nu ongeveer 2/3e van de totale lengte. Door de beperkte diepte van de huidige ligplaats is het helaas nog niet mogelijk om het hele roer eraan te zetten. Dit zal tegelijkertijd met de uitbreiding van de kiel gebeuren, die om dezelfde reden nog moet wachten.

Wat wel voor een duidelijke blijvend zichtbare verandering heeft gezorgd zijn de patrijspoorten. De patrijspoorten geven een heel ander gezicht aan het schip. En binnen is het een stuk lichter geworden!

Nog een aantal werkzaamheden en dan kan het schip zelfstandig op de motor varen. Helaas moet dit wachten tot het einde van het jaar, aangezien André het hele seizoen 2023 zelf op zijn andere zeilschip Avatar vaart.

Deel dit bericht met anderen:

Meer Tell Tales